Popsicles! 3 dobra recepta za ledene, sočne, voćne, čokoladne

Napravite bazu, smrznite, uživajte

0
4148
views
popsicles-g

Ledene voćne lizaljke jedan su od razloga zašto volimo ljeto. Osim što će vas rashladiti i osvježiti, možete ih napraviti praktički od čega hoćete, svog najdražeg voća, sokova, od zdravih zelenih smoothieja, veganske ili kremaste i čokoladne. Ovo su tri osnovna recepta u kojima možete mijenjati i dodavati sastojke i biti kreativni bez granica. Smiksajte, smrznite, uživajte.

Jagode, banana, kokos

popsicles-jagoda

  • 1 limenka kokosovog mlijeka
  • 2 šalice jagoda, narezane na kockice
  • 1 banana, narezana
  • 3 žlice meda honey

Kokosovo mlijeko, jagode, bananu i med stavite u blender, smiksajte u glatki frape.  Ulijte mješavinu u kalupe za popsicles, skoro do vrha

Stavite popsickles u zamrzivač najmanje 4 sata Izvadite popsickles iz zamrzivača, stavite modle pod hladnu vodu da stijenke otpuste lizaljke.  Izvadite popsicles iz kalupa, uživajte.

Veganski s kremom od naranče

popsicles-naranca

  • 2,5 šalice svježeg narančina soka, cijeđenog
  • ½ šalice veganskog jogurta od vanilije, i malo za ukrašavanje
  • 2 žlice nektara od agave
  • ribana korica naranče

U blender stavite narančin sok, jogurt i nektar od agave. Smiksajte da postane glatko.  Ulijte mješavinu u kalupe za popsickles

Stavite u zamrzivač na 3 sata Izvadite gotove popsickles, ako želite umočite u jogurt i pospite narančinom koricom. Stavite na papir tanjur prekriven papirom za pečenje pa stavite u zamrzivač na još 30 minuta. Izvadite i poslužite.

Čokoladni fudge

popsicles-fudge

  • 100 g šećera kristala
  • 45 g kakaa
  • 3/4 žlice škrobnog brašna
  • prstohvat soli
  • 1,5 šalica mlijeka, prvo dodajte pola šalice, pa kasnije ostatak
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije

U lončić stavite šećer, prosijani kakao, škrobno brašno i malo soli, pomiješajte metlicom za mućenje da se sve prožme. Dodajte pola šalice mlijeka i promiješajte, morate dobiti gustu glatku pastu.

U pastu dodajte ostatak mlijeka i opet promiješajte. Zagrijavajte smjesu na srednjoj vatri dok se ne počnu stvarati mali mjehurići. Cijelo vrijeme miješajte metlicom, da se ne zalijepi za dno lončića.

Kuhanu smjesu maknite s vatre i dodajte joj ekstrakt vanilije.  Ulijte u bokal i pustite da se ohladi 10 minuta.  Ulijte u kalupe za popsicles i stavite u zamrzivač na 4-6 sati.

Gotove popsickles izvadite iz leda i umočite u vodu na sobnoj temperaturi da se otpuste. Izvadite čokoladne popsickles iz kalupa i odmah pojedite.