BATTLE ČOKOLADNIH SHAKEOVA Snickers, Bounty, Twix, ‘z bregov, S Budget

Kad se u supermarketu razveselite shakeu od svoje omiljene čokoladice

0
4297
views
battle-shakeovi

Nekidan smo u frižideru u Sparu vidjeli Marsove shakeove s okusima Snickersa, Twixa i Bountyja. Kako to nije moglo proći bez da ih sve kupimo, odlučili smo testirati i druge gotove čokoladne shakeove koji se prodaju u supermarketima. Zapravo, od drugih brendova našli smo još samo S Budget, shake Sparove robne marke u čašici i čokoladni Shake ‘z bregov, u malom tetrapaku sa slamkom. Marsovi shakeovi u sportskim bočicama izgledaju tako dobro da smo u ovaj battle ušli s ozbiljnim očekivanjima od njih, ali završilo je sasvim drugačije, s neočekivanim ali sigurnim pobjednikom. Evo kako je bilo.

Dizajn

Bounty, Twix, Snickers: Sva tri shakea dolaze u sportskim bočicama što je super, mala je gnjavaža što se čep mora odvrnuti, skinuti foliju s otvora boce i vratiti čep, ali mislili smo da je to mali trud za okuse naših najdražih čokoladica u obliku divnih hladnih shakeova. Bočice su fenomenalno dizajnirane, s već kultnim temama s omota čokoladica, dobro leže u rukama, nisu prevelike pa stanu u torbu i super izgledaju svugdje.

Shake ‘z bregov: Klasični, neugledni old school tetrapak, mrtve dosadne boje, loša ilustracija..ništa na ovoj ambalaži ne ukazuje na to da vas ovaj brend želi oduševiti, a i mala količina ne veseli. Ako nas je ‘z bregov svojom dosadnom ambalažom i htio uvjeriti da je unutra dobar shake, odmah nas je deprimirao minijaturnim pakiranjem.

S Budget: Dobro, od robne marke ne očekujemo dizajn. Naravno, S Budget shake dolazi u ružnoj ambalaži, ali čaša je pristojnih dimenzija, ni prevelika ni premala, ima solidan poklopac i to je to.

battle-shake

Tekstura

Bounty, Twix, Snickers: Već nakon dva-tri mućkanja osjetite kao se u bočici više ništa ne mućka. Dobar znak, shake se brzo pretvara u pjenasto, kremasto piće kakvo treba biti. Ali ne! Prvi gutljaj otkrio je vodeni, rijetki napitak koji više podsjeća na sojino mlijekonego na nešto divno čokoladno što bi Marsovi shakeovi trebali biti. Teški bummer.

Shake ‘z bregov: Osjećali smo se malo glupo dok smo mućkali minijaturni tetrapakić, ali prvi gutljaj kroz minijaturnu slamku nas je iznenadio. Shake se pretvorio u hladni, relativno gusti i ugodni čokoladni napitak. Nimalo voden, sasvim okej.

S Budget: Ovaj shake ima najbolju teksturu. Kremast, gust, malo mastan, s mjehurićima… baš kako treba. Nažalost, ta fina tekstura nije ni izbliza dovoljna da ublaži horror njegova okusa. Više o tome u nastavku.

Okus

Snickers: Koma. Hladno, rijetko mlijeko u prahu s malo dodanog slanog praha koji bi trebao imitirati okuse Snickersa. Od sve one teške čokolade, slanog karamela i kikirikija iz Snickers čokoladica osjeti se samo sol. Sol u vodenastom mlijeku. Čokolada ostaje samo riječ na bočici, jer Snicker shake nije vidio ni čokolade ni kikirikija, a ni karamela koji bi ovdje trebao povezivati sve. -2/5

Twix: Za razliku od Snickersa, u Twix shakeu se kroz mlijeko probija barem malo okusa keksa. Ali u Twixu bi osim keksa trebala dominirati i mliječna čokolada, karamel ćemo čak i oprostiti. Nažalost, i ovdje je čokolada samo misao i to daleka misao. I ovaj shake je od karamela pokupio samo sol. Već utučeni prelazimo na Bounty. 2/5

Bounty: Budući da svi Marsovi shakeovi očigledno imaju isti tužni okus, Bounty, zbog toga što je inače, kao čokoladica, najmanje sladak i ima jak okus kokosa, najbolje podnosi taj problem. Kokos se osjeti recimo srednje, onoliko koliko i keksi u Twixu, ali to nekako u ovom shakeu manje boli, jer od Bounty napitka i očekujete nešto bliže fitness napitku nego uživanju u šećerima i čokoladi. Bounty je jedini od ova tri Marsova shakea koji bi možda nekad popili. Možda. 2/5

Shake ‘z bregov: Ovaj shake zapravo ima okus čokoladnog mlijeka minus šećer plus zgušnjivači. Ali barem ima kakav-takav okus po čokoladi. Čokoladni okus je uspio  pokriti mlijeko u prahu i aditive, i osim onog malog kiselkastog aftertastea koji ovaj shake ostavlja kao i industrijski sladoledi (okus praškova koje im dodaju za okus), Shake z’bregov je sasvim ugodni mali shake, ako ga jako dobro ohladite i dovoljno brzo popijete da ne razmišljate previše o nijansama. –3/5

S Budget:. Okej, od robne marke ne očekujemo ni ne znamo kakav okus, već je dovoljno što nas je tako ugodno iznenadio teksturom. Ali okus ovog shakea nas je dokrajčio.  Dakle, ništa ovako daleko od čokolade dugo nismo probali (osim nesretnog Snickers shakea). Čak i S Budget, mora se priznati, ima čokoladniji okus od sva tri Marsova shakea, ali nažalost to je onaj okus najjeftinijih loših čokolada, okus nadomjestaka, od raznih slatkih sirupa do dodataka koji bi trebali imitirati kakao i čokoladu. 1/5

Pobjednik je…

Shake ‘z bregov Ovaj shake iz današnjeg je battlea izišao kao pobjednik, ali u tako slaboj konkurenciji da je točnije reći kako je bio najmanje loš nego najbolji.

Što smo naučili

Od industrijskih gotovih shakeova u bočicama ne treba očekivati ništa. Ti shakeovi su dobro zapakirani umjetni mliječni proizvodi s malo više zgušnjivača, koji ne funkcioniraju ni kao deserti ni kao zabavni napici. Nije nam baš jasna ta kategorija proizvoda jer se gotovi shake tehnološki vjerojatno ne može proizvesti drugačije nego kao smjesa praškova koji nikad neće moći dočarati okuse pravog, tek napravljenog čokoladnog shakea.

Ako ikad budemo htjeli popiti shake od Twixa, Snickersa, Bountyja ili čiste čokolade, napravit ćemo ga doma sami. YouTube je pun recepata.